ایسنا/گیلان عامل توسعه شبکه ملی دست بافته های جهاددانشگاهی، از عضویت ۲۸۰۰ نفر از فعالان دست بافته ها اعم از تولیدکنندگان قالی، گلیم، فرش و تابلوفرش، نمد، پارچه دست باف و دست دوز، رشتی دوزی، بلوچی دوزی، گیوه بافی و گیوه دوزی در سامانه «پیشه» خبر داد.
عبدالله احراری، مسئول سامانه کسب و کار «پیشه» در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه سامانه «پیشه» توسط شرکت کسب و کار رضوی ایجاد شده است، اظهار کرد: این سامانه ایجاد شده تا زنجیره های مختلف کسب و کار اعم از کشاورزی و نساجی و دست بافته ها و… بتوانند راحت یکدیگر را پیدا و از توانمندی ها و پتانسیل های هم استفاده کنند.
وی هدف عمده سامانه «پیشه» را ایجاد سود برای زنجیره های کسب و کار دانست و افزود: این سامانه منافع شغلی افرادی که در یک زنجیره کار می کنند را بیشتر تامین و دست واسطه ها را قطع می کند.
عامل توسعه شبکه ملی دست بافته های جهاددانشگاهی، از عضویت ۲۸۰۰ نفر از فعالان دست بافته ها اعم از تولیدکنندگان قالی، گلیم، فرش و تابلوفرش، نمد، پارچه دست باف و دست دوز، رشتی دوزی، بلوچی دوزی، گیوه بافی و گیوه دوزی در سامانه «پیشه» خبر داد و گفت: مشاغل در ارتباط با این رسته از کسب و کار از جمله طراحان فرش، رنگرزان و رفوگران فرش نیز در زنجیره دست بافته های سامانه «پیشه» عضویت دارند.
احراری، با بیان اینکه درخواست های یک تولیدکننده فرش در سامانه «پیشه» برای کلیه تامین کنندگان نخ ابریشم ارسال می شود، اضافه کرد: تولیدکننده می تواند مناسب ترین پیشنهاد را انتخاب و نخ مورد نظر خود را با حداقل قیمت و حداکثر کیفیت دریافت کند. همچنین پرداخت هزینه منوط به ارسال نخ به تولیدکننده و تایید کیفیت کالاست.
وی با اشاره به ارتباط تاجران فرش با قالی بافان در قالب سامانه «پیشه»، خاطرنشان کرد: درخواست یک تاجر فرش نیز به دست تولیدکننده می رسد، یعنی به کمک سامانه افراد هم می توانند محصولات خودشان را به فروش برسانند و هم می توانند مواد اولیه خود را تامین کنند، زیرا این سامانه حلقه های مختلف زنجیره کسب و کار را به هم وصل می کند.
عضو انجمن علمی فرش ایران، گیلان را یکی از فعال ترین استان های کشور در سامانه «پیشه» دانست و یادآور شد: به همت جهاد دانشگاهی استان گیلان، فعالان فرش با این سامانه آشنا شدند و در کنار تامین مواد اولیه، دانش فنی کسب و کار خود را به صورت حضوری و آنلاین دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه سامانه «پیشه» علاوه بر خدمات کالایی خدمات فنی و آموزشی هم به اعضا ارائه می کند، گفت: حداقل ۶۰ نفر از فعالان فرش و تابلوفرش استان گیلان در سامانه «پیشه» عضویت دارند؛ البته تولیدکنندگان پیله ابریشم و دست بافته های غیر فرش همچون حصیربافی، سبدبافی و گلیم بافی نیز در سامانه مذکور فعال هستند.
احراری، یکی از جدی ترین مشکلات فعالان بخش دست بافته ها را تامین گران مواد اولیه دانست و اضافه کرد: تولیدکنندگان فرش و دست بافته معمولا به دنبال نخ مرغوب هستند، اما با دخالت واسطه ها در تامین مواد اولیه متضرر می شوند، اما سامانه «پیشه» به تولیدکنندگان اطمینان کامل می دهد.
عامل توسعه شبکه ملی دست بافته های جهاددانشگاهی، از دیگر موانع کسب و کار فعالان دست بافته ها را دسترسی به بازار دانست و اظهار کرد: معمولا محصول چند دست می چرخد تا به مصرف کننده نهایی برسد لذا سامانه «پیشه» کار تولیدکننده و مصرفکننده را راحت کرده است.
وی با بیان اینکه کلیه افراد فعال در زمینه دست بافته اعم از گلیم، قالی، سبدبافی، جوراب بافی، حصیر و دوخت های سنتی بر روی پارچه نیز می توانند در سامانه «پیشه» ثبت نام کنند، افزود: هر هنری که به نوعی دست باف یا دست دوز محسوب می شود می تواند در سامانه معرفی شود. همچنین ذی نفعان حوزه دست بافته ها اعم از نساجی و کشاورزی نیز می توانند در سامانه مذکور ثبت نام کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.