وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نوشت: تردید ندارم که جمهوری اسلامی ایران با قابلیت هایی که دارد و با سابقه قابل توجهی که در ساخت واکسن از حدود ۱۰۰ سال پیش دارد، در آینده یکی از کشورهای پیشتاز در دستیابی به واکسن کووید-۱۹ خواهد بود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ششمین نشست مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت در ایران که به صورت مجازی برگزار شد، پیامی صادر کرد. متن پیام وزیر بهداشت به شرح زیر است:
عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت همه همکاران ارجمندم در کلیه مراکز تحقیقاتی اعم از بخشهای دولتی، شرکتهای دانش بنیان و مجموعههایی که در امور تحقیقاتی به خصوص در رابطه با کووید-19 در کشور مشغول فعالیت هستند.
همه شما مستحضرید که این پاندمی بلایی فراگیر است که علاوه بر کشور ما، کل منطقه و کل جهان را درگیر کرده است و ما بدون یک همکاری، هم افزایی و همدلی درون و برون بخشی نخواهیم توانست بر این بلای بزرگ بشریت در این قرن فائق آییم. ما در زمینههای درمان، پیشگیری و آموزش عمومی فعالیتهای زیادی انجام داده ایم اما یکی از جنبههای بسیار مهم و تاثیرگذار، جنبههای تحقیقاتی در زمینههای مختلف است.
تحقیقات در اینکه کدام دارو موثرتر بود. تحقیقات در اینکه کدام روش در مراقبت از بیماران تاثیرگذارتر بود. تحقیقات در اینکه با کدام شیوه میشود در آینده مراقبت بیشتری از جمعیتهای آسیب پذیر در برابر بیماری داشت؛ مرگها در کدام سنین بالاترند و در کدام گروه هدف باید مراقبت بیشتری انجام دهیم و غیره و از همه مهمتر رسالت همگانی ما در ساخت یک واکسن موثر برای پیشگیری از ابتلا به کووید-19 است.
خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران، مراکز تحقیقاتی متعددی به خصوص مراکزی که سابقه دیرینهای دارند در ساخت واکسن مانند انستیتو پاستور، انستیتو رازی و شرکتهای دانش بنیانی با حضور جوانان بسیار بسیار هوشمندی تشکیل شده است و ما هم در این زمینه مشغول فعالیت هستیم. یکی از راهکارهای توفیق بیشتر ما، پیوستن این مراکز تحقیقاتی درون کشورها به مراکز صاحب تجربه و دانش بیرون مرزهاست.
از همه همکاران عزیزم تقاضا میکنم برای ایجاد شبکه تحقیقاتی بسیار موثر، اطلاعاتشان را در مرکزیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ما به مشارکت بگذارند و گزارش پیشرفت کار را همانطور که تا حالا من داشتم، به عنوان یک همکار ایمونولوژیست در اختیار بگذارند تا از آن طرف ما بتوانیم جهت ثبت این داده ها و اطلاعات در عرصه بین المللی گامهایی برداریم و با کمک سازمان جهانی بهداشت به عنوان هماهنگ کننده فعالیت های بهداشتی کشورهای جهان، این اطلاعات را بین کشورها مبادله و رسیدن به اهداف و دستاوردها را تسریع نماییم.
تردید ندارم که جمهوری اسلامی ایران با قابلیت هایی که دارد و با سابقه قابل توجهی که در ساخت واکسن از حدود 100 سال پیش دارد، با شکل گیری شرکتهای دانش بنیان و مسلط به امور ساخت فرآوردههای بیولوژیک و با حضور کارخانههای داروسازی و به خصوص کارخانه هایی که داروهای بیوسیمیلار و بیولوژیک می سازند، در آینده یکی از کشورهای پیشتاز در دستیابی به واکسن کووید-19 خواهد بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.