به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ گزارشی تحت عنوان “صفآرایی دانشبنیان در برابر ویروس تاجدار” توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر شده است که این گزارش تجربه شرکتها و کسبوکارهای دانشبنیان، نوآور و فناور و نهادهای تأثیرگذار در زیستبوم نوآوری و فناوری کشور در مواجهه با همهگیری ویروس کرونا را مورد بررسی قرار داده است.
در روزگار کرونازده این روزها، بیشک یکی از مهمترین راهکارها در تأمین سلامت و تغییر شرایط اقتصادی، استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان، نوآور و فناور است؛ این شرکتها از نظر اندازه کوچک، قابل مدیریتتر و بسیار پربازده هستند، بنابراین، یکی از راهکارهای مهم دولت، حمایت از توسعه این شرکتها با هدف یاریرسانی به نظام بهداشتی و سلامتی کشور و حمایت از بخشهای اقتصادی است.
به منظور توسعه شرکتهای دانشبنیان، نوآور و فناور در زمان شیوع ویروس کرونا حداقل دو منظر اساسی را میتوان مدنظر قرار داد؛ نخست، شناسایی، ارزیابی و حمایت از توسعه ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان، نوآور و فناور در مبارزه با همهگیری بیماری کرونا، و دوم، کاستن از آسیبها و تبعات منفی شیوع کرونا برای این دسته از کسبوکارها.
در بخش نخست این گزارش، با نگاه به زنجیره کلی مواجهه و مبارزه بیماریها در سه سرفصل اصلی درمان، تشخیص و پیشگیری تقسیمبندی شده است؛ در هریک از این فصول، ضمن تشریح برخی رئوس اصلی، تجربه شرکتهای منتخب مورد بررسی قرار گرفته و در خلال آن، به برخی تجربیات جهانی نیز اشاره شده است. در بخش دوم، تلاش شده است تا به برخی اقدامات نهادهای فعال در عرصه علم، فناوری و نوآوری اشاره شود و بر این اساس و به طور مشخص، تجربیات معاونت علمی و فناوری و همچنین، مجموعه اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی تشریح شده است؛ علاوه بر این، در بیان هر یک از اقدامات مذکور، به تجربه برخی شرکتهای منتخب حمایت شده نیز اشاره شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.