گروه استان‌ها ـ حضور سرزده رئیس جمهور در واحد تولیدی راکد سرجین بافت این فرصت را ایجاد کرد تا بانک مرکزی با سرعت بیشتری مشکلات این واحد را بررسی کند و در صورت رفع مشکل به زودی یک هزار نفر کارگر زنجانی مشغول به کار خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، 17 آبان‌ماه امسال بود که این رسانه مشکل بزرگ‌ترین واحد پوشاک استان را به خاطر مسائل بانکی بررسی کرد. در این گزارش مشروح بررسی شد که این طرح تولیدی از سال 89 آغاز شده و بر اساس آمار موجود این واحد توان تولید 10 میلیون و 500 هزار تن نخ پنبه، 5 میلیون و 950 هزار مترمربع پارچه را دارد و ظرفیت تولید انواع پوشاک آن 5 هزار و 950 عدد است و توان به‌کارگیری و اشتغال قریب به 2 هزار نفر را نیز دارد.

در همین راستا آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی ریاست جمهور در سفر یک روزه خود به استان زنجان در 27 آبان‌ماه، پس از مراسم استقبال در فرودگاه بلافاصله بازدیدهای سرزده خود را آغاز کرد. آیت‌الله رئیسی در بازدید نخست خود، از واحد تولیدی بسته شده سرجین بافت بازدید کرد. در این بازدید، وی با ابراز تأسف از بسته شدن چنین ظرفیت تولیدی گفت: وزیر صمت و مسئولان استانی وظیفه دارند هرچه سریع‌تر مشکلات این واحد تولیدی را مرتفع کنند.

در همین راستا «ناصر فغفوری» رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت: کارخانه سرجین بافت یکی از کارخانه‌های بزرگ در دست اجرای صنعت نساجی در شمال غرب کشور است. این واحد تولیدی می‌تواند 2 هزار نیروی انسانی را به کار بگیرد.

وی با بیان اینکه فعالیت در سرجین بافت از تولید نخ آغاز و در نهایت پس از بافندگی، تکمیل و رنگرزی به پوشاک منتهی می‌شود، گفت: برای این واحد تولیدی از محل صندوق توسعه ملی حدود 32 میلیون یورو تسهیلات در نظر گرفته شده بود؛ خوشبختانه همه ماشین‌آلات ترخیص شد و در محل کارخانه نصب شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان تشریح کرد: مجری طرح برای اینکه بتواند طرح خود را پیشرفته‌تر اجرا کند نسبت به خرید ماشین‌آلات از محل اعتبارات ریالی خود و با عاملیت یکی از بانک‌های عامل برای 19 میلیون یورو گشایش اعتبار اقدام می‌کند و معادل ریالی ارز را در بانک عامل واریز کرد و حتی به اندازه 5 میلیون یورو هم ماشین‌آلات وارد کشور کرد ولی پس از بروز مشکلات تحریم‌های ظالمانه آمریکا، واردات الباقی ماشین‌ها با تأخیر بیشتری صورت می‌گیرد و همین تأخیر شش تا هشت ماهه سبب می‌شود بانک عامل موافقت ترخیص ماشین‌آلات را از گمرک ندهد و مجری طرح به دلیل ترس از متروکه شدن ماشین‌آلات اقدام به ثبت سفارش بدون انتقال اقدام می‌کند و ماشین‌آلات را به نحوی که هست ترخیص می‌کند.

وی تشریح کرد: مطابق آن برگه سبز واردات ماشین را به بانک عامل اعلام می‌کند ولی متأسفانه بانک مربوطه این اسناد را قبول نمی‌کند و معتقد است این ماشین‌آلات بدون انتقال ارز وارد کشور شده است. ولی واقعیت همان‌طوری که دستگاه‌های نظارتی در استان هم آن را بررسی کردند این است هیچ‌گونه شائبه‌ای در واردات ماشین‌آلات وجود ندارد و مدیرکل دیوان محاسبات کاملاً موضوع را بررسی کردند و نامه تأییدیه بلامانع بودن رفع تعهدات ارزی را اعلام کردند.

فغفوری با ابراز خرسندی از حضور رئیس جمهور در این واحد تولیدی گفت: خوشبختانه حضور آیت‌الله رئیسی این فرصت را ایجاد کرد که با دستور ایشان بررسی‌ها با سرعت بیشتری انجام شود و امیدواریم بانک مرکزی طی روزهای آینده موافقت خودشان را اعلام کنند و بانک عامل از شکایت‌های خود صرف نظر کند تا این واحد تولیدی به چرخه تولید برگردد.

وی حضور آیت‌الله رئیسی را در استان مایه خیر و برکت دانست و افزود: قطعاً با دستورات رئیس جمهور این موضوع برطرف خواهد شد و امیدواریم فاز نخست این واحد تولیدی در اردیبهشت 1401 آماده بهره‌برداری شود. قطعاً راه افتادن این واحد تولیدی اشتغال‌زایی خوبی در استان ایجاد خواهد کرد و امیدواریم با راه افتادن فاز یک حدود یک هزار نفر از جوانان زنجانی مشغول به کار شوند. همین‌طور رونق اقتصادی زیادی در سطح استان زنجان با راه‌اندازی این واحد تولیدی انجام می‌گیرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *