به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نوبخت اژدری عصر شنبه در جلسه بررسی آخرین وضعیت کشت و زرع در اردبیل اظهار داشت: برداشت پنبه به عنوان طلای سفید در مغان آغاز شده و تا پایان آبان ماه عملیات برداشت این محصول استراتژیک ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: کشاورزان منطقه با کیفیتی مناسب اقدام به تولید پنبه و عرضه آن به کارخانجات نساجی میکنند که در استان اردبیل بیشترین مصرف توسط کارخانجات نساجی انجام میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: هر چند کاهش 30 درصدی را در کاشت این محصول در استان شاهد بودیم اما پنبه کاران در 12 هزار و 200 هکتار از اراضی مغان عملیات برداشت را آغاز کردند که پنج هزار و 500 هکتار روند کاهشی کشت و زرع پنبه را در اراضی مغان شاهد هستیم.
اژدری افزود: کیفیت محصول پنبه مغان زبانزد عام و خاص است و برداشت این محصول به تناسب شرایط آب و هوایی در کوتاهترین زمان و ظرف یک ماه آینده ادامه خواهد داشت تا با کمترین افت، عملیات خرید برای پنبهکاران انجام شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: محصول نهایی وش پنبه تحویل کارخانجات پنبهپاککنی میشوند تا پس از فرآیند صنعتی به 2 شکل پنبه محلوج و دانه پنبه به کارخانجات نساجی و روغن کشی تحویل داده شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: تولید این محصول علاوه بر ایجاد اشتغال برای اهالی مغان، زمینه توسعه صنایع مرتبط را نیز فراهم کرده و 9 کارخانه پنبهپاککنی در مغان فعالیت میکنند که نسبت به خرید توافقی محصول نیز اقدامات و بازاریابی در حال انجام است.
اژدری بیان کرد: در سال های اخیر عملیات کشت پنبه در مغان بعد از یک دوران رکود قوت بیشتری گرفته و انتظار میرود با همراهی کارشناسان و متخصصان در این حوزه کشت این محصول با تأمین بذر مرغوب و گواهی شده توسعه پیدا کند.
وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: علاوه بر پنبه، در منطقه مغان کشت گندم نیز در 290 هزار هکتار از اراضی دیم و آبی آغاز شده و امیدواریم کشاورزان با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب و پیشبینی بارشهای مناسب کشت و زرع مطلوبی را شاهد باشیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: 55 هزار هکتار از این اراضی آبی و مابقی دیم هستند که با تدارک و تهیه 12 هزار تن بذر عملیات کشت و زرع محصول گندم در مغان آغاز شده است.
اژدری گفت: در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها امیدواریم فرآیند تولید در اراضی دیم تقویت شده و محصول استراتژیک گندم با ثمره و بهرهوری بالا همراه باشد. 280 هزار تن محصول گندم امسال با همت کشاورزان خریداری و ذخیرهسازی شده و در کنار آن خرید 12 هزار تن بذر نیز به انجام رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خسارت 80 تا صد درصدی را در اراضی دیم استان به دلیل خشکسالی، کم بارشی و سیلابی شدن منطقه یادآور شد و بیان کرد: تلاش بر این است تا خسارتها جبران و کشاورزان سال زراعی خوبی را آغاز کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.