کشور قزاقستان صادرات دام زنده را ممنوع کرد. این در حالی است که ایران سال گذشته 12 هزار راس دام از این کشور برای تامین نیاز کشور وارد کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از آستانه تایمز، وزارت کشاورزی قزاقستان صادرات دام زنده را ممنوع اعلام کرد.سال گذشته این کشور 156 هزار دام را صادر کرد که 78 درصد آن به ازبکستان و 14 درصد آن به ارمنستان صادر شده بود.

همچنین حدود 264 هزار راس گوسفند صادر شده که بیش از 200 هزار راس معادل 76 درصد به ازبکستان  صادر شده است کشور روسیه هم 21 هزار و 500 دام مولد خریداری کرده و کشور آذربایجان 18 هزار و ایران 12 هزار راس دام از قزاقستان خریداری کرد.

بر اساس این گزارش کشور قزاقستان برای جلوگیری از افزایش قیمت این تصمیم را گرفته است.

کارشناسان کشاورزی این کشور معتقدند با توجه به تقاضا در کشور باید عرضه متناسب با آن صورت گیرد و هر گونه صادرات مانند سال‌های گذشته قیمت را در داخل افزایش خواهد داد.

قزاقستان تصمیم گرفته به جای صادرات دام زنده روی صادرات محصولات فرآوری شده کار کند. و هدف گذاری دو و نیم برابری صادرات محصولات فرآوری شده را در نظر دارد.

کارشناسان بخش کشاورزی این کشور معتقدند منع صادرات دام زنده به کاهش قیمت گوشت در بازارهای داخلی کمک خواهد کرد.

البته بیشتر از آنکه به کاهش قیمت کمک کند حاشیه سود فروشندگان را بیشتر خواهد کرد.

به گزارش فارس، ایران در تولید گوشت خودکفا نیست و سالانه حدود 150 هزار تن واردات گوشت دارد.

اکثر محموله‌های گوشت از کشورهای اوراسیا نظیر قزاقستان وارد می‌شود.

با توجه به منع صادرات از سوی این کشور و همچنین افزایش روزافزون تقاضا در داخل تصمیم گیران بخش کشاورزی برای تامین امنیت غذایی باید دنبال راهکار باشند.

سازمان خواروبار جهانی مهمترین راهکار تامین امنیت غذایی در شرایط افزایش روز افزون تقاضا و محدودیت منابع، انجام کارهای تحقیقاتی و استفاده از نژادهای پربازده عنوان می‌کند.

بخش تحقیقاتی کشور باید دست به اصلاح نژاد دام بزنند و با توجه به ظرفیت‌های بسیار مناسب در نژادهای بومی کشور می‌توان دام‌های با تولید گوشت و شیر بالا تولید کرد.

انتهای پیام/

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *