خبرگزاری آریا- توسط سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران راهکارهای پیشگیری و کاهش خسارت کرم قوز پنبه را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگارآریادفترمازندران درساری،به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی جهاد کشاورزی مازندران (مازند پاج)، عبدالرحمن زاغی با اشاره به بازدیدهای میدانی کمیته گیاهپزشکی پنبه استان از مزارع پنبه شهرستان های ساری و بهشهر و مشاهده تخم و لاروهای سنین اولیه کرم قوزه، راهکارهای پیشگیری و کاهش خسارت کرم قوزه را به پنبه کاران اعلام و گفت: کشاورزان ضمن هماهنگی و مشاوره با کارشناسان پیش آگاهی و شبکه مراقبت مراکز جهاد کشاورزی و کلینیک های گیاهپزشکی در مزارع زودکاشت دارای غنچه و گل در صورت آلودگی یک درصد اعضای زایشی به کرم قوزه، مبارزه شیمیایی با یکی از سموم لاروین DF%80 به میزان یک کیلو در هکتار، کوراکرون EC%40 به میزان 2.5 لیتر در هکتار، سومی پلوئو EC%50 به میزان 300 سی سی در هکتار و روی اگرو به میزان 300 سی سی در هکتار اقدام کنند.

 وی به کشاورزان پنبه کاران توصیه کرد ضمن پایش مزارع پنبه دیر کاشت برای کنترل تراکم بالای شته و تریپس با نظر کارشناسان حفظ نباتات و یا کلینیک های گیاهپزشکی، نسبت به محلول پاشی مزارع با سموم پریمور WP%50 به میزان نیم کیلو در هکتار یا کونفیدور SC 35% به نسبت 0.5 لیتر در هکتار اقدام کنند، همچنین در مزارع زود کاشت دارای 5 تا 10% غنچه گل لازم است برای رشد بهتر و بارگیری بیشتر گل ها، آبیاری و تغذیه مناسب بر اساس توصیه کارشناسان ذیربط انجام شود.

 وی در خاتمه از پنبه کاران خواست سموم را بر اساس نسخه صادره توسط کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی در قبال اخذ فاکتور از فروشگاه های مجاز و معتبر خریداری و نکات ایمنی از جمله استفاده از ماسک، عینک، چکمه، لباس مخصوص سمپاشی، کلاه، عدم خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن هنگام سمپاشی و شستن اعضای آلوده پس از اتمام کار با آب و صابون را رعایت کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *