قاسم محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تدوین بسته تشویقی برای چغندرکاران منطقه و اجرایی کردن آن تاثیر فوق العادهای در ترغیب هر چه بیشتر کشاورزان به کشت چغندر قند دارد و باید برای کاهش هزینهها و افزایش تولید این محصول برنامهریزی شود.
وی اظهار کرد: کارخانه قند مغان از واحدهای ضررده شرکت بوده و باید از طریق افزایش سطح زیرکشت قراردادی چغندر قند، از میزان ضرر این واحد تولیدی کاسته شود.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان ادامه داد: جلوگیری از خام فروشی چغندر قند در این شرکت مورد توجه قرار گرفته و برنامهریزیهای لازم برای تکمیل زنجیره ارزش زودبازده این محصول در حال انجام است.
وی اضافه کرد: سرمایهگذاریها در تامین بذر و نهال افزون بر تامین نیاز کشور رویکرد صادرات محور داشته و با استانداردهای بالا به کشورهای دیگر صادر میشود ، ضمن اینکه تجاریسازی سایر محصولات این بنگاه اقتصادی نیز در دستور کار قرار دارد.
محمدی گفت: علاوه بر اقداماتی که در راهاندازی خطوط جدید تولید در کارخانه لبنیات شرکت شده ، کارهای خوبی نیز در زمینه احداث انبار ، مرکز برق و کارهای عمرانی کارخانه انجام شده و راهاندازی خطوط دوغ پت و پنیرسازی نیز با توجه به ارزش افزوده آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان افزود: علاوه بر این در حوزه لبنیات هم سه محصول ماست پروبیوتیک، ماست موسیر و روغن زرد راهاندازی و ایرادات کارخانه لبنیات با اعمال اصلاحات ساختاری رفع شده است.
وی یادآورشد: خاک مغان زرخیز بوده و این بنگاه اقتصادی با توجه به ظرفیتهای فوق العاده آن توانایی کسب درآمد و تولید ثروت بیش از پیش را دارد و باید برای این شرکت و ایجاد محلهای جدید برای سوددهی هر چه بیشتر برنامهریزی منظم و منسجم تدوین کنیم.
محمدی همچنین به افزایش صنعت زنبورداری کشت و صنعت مغان به ۳۵۰ کلنی اشاره کرد و گفت: زنبورداری شرکت که با ۳۰۰ کلنی راهاندازی شده در حال حاضر به ۳۵۰ کلنی رسیده و برای افزایش آن به ۶۰۰ کلنی تلاش میشود.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان همچنین از برنامه ریزی برای راهاندازی شیلات در این شرکت خبر داد و گفت: اقدامات اولیه برای اخذ مجوزهای لازم برای شیلات و پرورش بچه ماهی صورت گرفته و در ادامه پرورش ماهیان خاویاری هم به تولیدات شرکت افزوده خواهد شد.
محمدی اظهار کرد: بر اساس قرارداد منعقد شده عملیات زهکشی ۵۰۰ تا یک هزار هکتار اولیه از مجموع سه هزار و ۵۰۰ هکتار در این شرکت بهزودی با حضور وزیر جهاد کشاورزی آغاز خواهد شد.
به گزارش ایرنا ، مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان که هماکنون به عنوان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی محسوب میشود، در زمینه تولید محصولات کشاورزی، دامی و صنایع وابسته با اشتغال ۲ هزار و ۷۰۰ نفر نیروی انسانی به عنوان پیشانی تولید بخش کشاورزی استان در حال فعالیت و تولید است.
این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان بزرگترین شرکت کشت و صنعت کشور با داشتن اراضی وسیع زراعی به مساحت بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین زراعی، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولید غذای دام و سایر نیازهای حوزه کشاورزی از شرکتهای منحصر بفرد کشور محسوب میشود.
بنا به اعلام مدیران فعلی، امکان افزایش تولیدات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به یک میلیون تن وجود دارد. میزان تولیدات این شرکت در سال گذشته ۶۰۰ هزار تن بود و امسال به ۷۰۰ هزار تن میرسد و تا سه سال آینده هم به ظرفیت تولید یک میلیون تن محصول خواهد رسید.
این شرکت در اجرای قانون خصوصیسازی در سال ۱۳۸۸ در لیست واگذاریها قرار گرفت و بعد از چهار فقره آگهی درسال ۱۳۹۷ به بخش خصوصی واگذار شد و این واگذاری با توجه به اعتراضهایی که بدنبال داشت در شانزدهم مهرماه سال ۱۳۹۹ با پنج رای موافق و یک رای مخالف هیات داوری ابطال شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.