بازخبر/کشاورزان جنوب کشور خصوصا هرمزگان هرساله همزمان با فصل برداشت محصول، دچار دلال‌ها و قیمت‌های غیرمنصفانه می‌شوند. از طرفی نگاه کشاورزان به حمایت سازمان تعاون روستایی است که بیاید و محصولشان را خریدِ تضمینی کند ولی در کمال تعجب مشاهده می‌کنیم که تعاون روستایی هم قیمتی مشابه قیمت دلال‌ها را روی محصول ارزشمند کشاورز می‌گذارد. مسلما در چنین شرایطی دلال‌ها سواستفاده کرده و به کشاورز می‌گویند؛ تعاون روستایی وابسته به جهاد کشاورزی محصول شما را هفت هزار تومان می‌خرد و پولتان را اقساطی پرداخت می‌کند بنابراین ما محصولتان را نقدا به قیمت ۶ هزار تومان خریداری می‌کنیم!!!

این موضوع مربوط به زمان حال نبوده و کلنگ آن در دولت‌های پیشین بر زمین خورده است و بسیاری از کشاورزان اعتقاد دارند آن‌هایی که دور یک میز می‌نشینند و برای محصولات ما نرخ تعیین می‌کنند، درواقع تیشه به ریشه کشاورزی کشور می‌زنند.

فراز امیری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص گلایه‌مندی لیموکاران رودان نسبت به قیمت پایین محصولاتشان، افزود: تشکُل می‌تواند در زمینه بازاریابی، صادرات، فروش داخلی و خارجی، ایجاد سردخانه نگهداری، انبارداری و مراحل مختلف تولید محصول فعالیت کرده و بازوی قوی برای لیموکاران این شهرستان باشد.

وی ادامه داد: حتی این تشکل می‌تواند نسبت به ایجاد کارخانه بسته بندی و صنایع تبدیلی اقدام کرده و ابتکار برداشت و توزیع و فروش محصول را بدست گرفته و مانع از ضرر و زیان باغداران شود.

مدیر جهادکشاورزی رودان یادآور شد: شاید عده‌ای که از شرایط کنونی لیموکاران بهترین بهره را می‌برند مانع از متشکل شدن باغداران در قالب یک تعاونی و تشکل قوی شوند یا می‌شوند، چرا که از این وضعیت بهترین بهره را برده و منفعت خود را به منفعت لیموکاران ترجیح می‌دهند.

امیری تأکید کرد: اما باغداران این شهرستان هم برای رفع مشکل خود ناگزیر از ایجاد چنین تشکلی هستند و این بهترین گزینه برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر آن‌هاست، چرا که چنین تعاونی و یا انجمنی می‌تواند از آنان حمایت کند.

امیری اشاره کرد:‌ یکی از مهمترین مولفه‌ها برای داشتن فروش خوب، تولید محصول با کیفیت و بسته بندی مناسب و درجه‌بندی آن است که اکنون کارگاه‌هایی برای این منظور در رودان فعال است و آمادگی پرداخت تسهیلات برای ایجاد کارگاه‌های سورتینگ و بسته بندی جدید وجود دارد.

وی ادامه داد: رعایت الگوی کشت و کاشت ارقام تجاری‌تر هم باید مد نظر باغداران باشد تا بهره بهتری از زحمات خود بگیرند.

می‌طلبد سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان به صورت شفاف نسبت به تبیین این موضوع اقدام کند تا مشخص شود این گره دیرینه کجا است…

۴۰ هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی این شهرستان بوده که ۲۴ هزار هکتار آن به مرکبات اختصاص دارد و ۹ هزار و ۸۰۰ هکتار از ۲۴ هزار هکتار یاد شده زیر کشت لیموترش است.

سالانه بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن لیموترش در این شهرستان بدست می‌آید که ۲۰ تا ۲۵ مرداد اوج زمان برداشت است و محصول هم اغلب در بازارهای اصفهان، تهران، شیراز و مشهد عرضه می‌شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *