به گزارش کارآفرین نیوز به نقل از ایسنا نوشین نظامآبادی با بیان اینکه پیشینه کشاورزی به بیش از ۱۰ هزار سال قبل بازمیگردد و مسئله علف هرز از هنگامی که کشاورزان به خسارتزایی گیاهان وحشی در زمینهای زیر کشت پی بردند آغاز شد، اظهار کرد: با وجود گذشت زمان طولانی از پیدایش گیاهان قبل از حضورشان روی کره زمین، موجودی به نام علف هرز وجود نداشت و پیدایش علفهای هرز به زمانی برمیگردد که بشر انتخاب برخی از گونههای گیاهی را آغاز کرد.
وی ادامه داد: در واقع محیط های طبیعی منشاء علفهای هرز محسوب میشوند و تداخل آنها با گیاهان زراعی و فعالیتهای انسان، نتیجه واکنش به فشارهای انسان یا شرایط طبیعی بوده است. علف هرز گیاهی است که در زمان و مکان نامطلوب میروید و در فعالیت انسان ایجاد اختلال می کند.
رئیس بخش تحقیقات علف های هرز موسسه گیاهپزشکی کشور اضافه کرد: علفهای هرز به عنوان یکی از مهمترین عوامل خسارتزای زنده باعث کاهش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی میشوند. این میانگین خسارت در محصولات کشاورزی ایران حدود ۲۵ درصد برآورد شده است.
وی تصریح کرد: برخی از علفهای هرز نظیر گل جالیز یک علف هرز انگلی محسوب میشود که در صورت عدم مدیریت و کنترل باعث نابودی کامل محصول زراعی خواهد شد. در محصول زراعی کلزا چنانچه میزان بذر علف هرز خردل وحشی در بذر کلزای برداشت شده بیش از ۵ درصد باشد این محموله بذر به دلیل وجود بیش از حد مجاز ماده سمی اسید اروسیک در روغن استحصال شده نمیتواند در فرآیند تولید روغن خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.
نظامآبادی در پایان گفت: بخش تحقیقات علف های هرز در ایران از سال ۱۳۱۹ در ایران آغاز گردید و تاکنون پیشرفت های متعددی در زمینه حل مشکلات علف های هرز وجود داشته است که اهم موارد آن می توان به بررسی کارایی و آزمایشات بیش از یک صد علف کش برای کنترل شیمیایی علف های هرز محصولات زراعی مختلف با تاکید بر روی علفهای هرز کم خطر برای محیط زیست و کاربر (کشاورزان)، ارائه راهکارهای به روز برای مدیریت پدیده مقاومت به علف کشها و تهیه نقشه نقاط و مزارع آلوده به این چالش، ارائه حدود بیست فقره دستورالعمل های مناسب و به روز برای کنترل علف های هرز در محصولات کشاورزی کشور، مدیریت تلفیقی گل جالیز در گوجه فرنگی، سیب زمینی و کلزا مثل کشت گیاهان تله، کنترل شیمیایی و قارچهای مایکوریزا، کنترل علف هرز انگلی سس در چغندرقند و گیاهان علوفهای، استفاده از سامانههای هوشمند در مدیریت نوین علفهای هرز و آینده پژوهی در خصوص آن، بررسی مخاطرات و ارزیابی ریسک تهاجمی ورود و گسترش کشت گیاهان جدید مثل تاج خروس علوفه ای، کینوا و کاملینا، بررسی تاثیر نظامهای نوین کشت مثل نشاکاری، خشکه کاری برنج و کشاورزی حفاظتی بر مدیریت علفهای هرز اشاره کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.