علیاصغر امانیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: افزایش ۸۰۰ هکتاری سطح زیر کشت، مدیریت تغذیه و کنترل به موقع آفات از عوامل رشد تولید پنبه در سبزوار بوده است.
وی افزود: امسال پنج هزار هکتار از کشتزارهای سبزوار زیر کشت پنبه رفته بود که به طور میانگین از هر هکتار سه هزار و ۵۰۰ کیلوگرم وَش پنبه برداشت شد.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار گفت: مدیریت مزارع، شرایط اقلیمی مناسب، کشت نشایی و استفاده از بذرهای اصلاح شده شرایط مطلوبی را برای کشت پنبه در این شهرستان فراهم کرده است.
امانیان افزود: سه کارخانه پنبه پاککنی در این شهرستان فعال است که وَش پنبه برداشت شده در همین واحدهای صنعتی فرآوری شده و محصول آن به دیگر مناطق کشور ارسال می شود.
وی ادامه داد: عملیات کشت پنبه همه ساله از نیمه دوم فروردین در سبزوار آغاز شده و کار برداشت محصول آن در اواسط پاییز انجام می شود.
استان خراسان رضوی با ۲۵ هزار و ۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت پنبه، رتبه نخست را در بین استانهای کشور دارد و سبزوار با پنج هزار هکتار پنبهزار، قطب تولید این محصول در استان است.
پنبه به عنوان گیاه بومی مناطق گرمسیری، مستعد گسترش سطح زیر کشت و توسعه فعالیتها و صنایع مرتبط با آن در اقلیم نیمهکویری شهرستان سبزوار است.
این گونه در زمره محصولات راهبردی بخش کشاورزی با کاربرد مستقیم در صنایع نساجی، روغن خوراکی و خوراک دام است و توجه به تکمیل زنجیره تولید تا فرآوری پنبه، علاوه بر ارزآوری مناسب، موجب خودکفایی کشور در زمینه واردات محصولات این حوزه خواهد شد.
سبزوار دارای ۵۴ هزار هکتار زمین زراعی و ۱۹ هزار هکتار عرصه باغی است.
حدود ۲۰ هزار بهرهبردار در حوزه کشاورزی شهرستان سبزوار فعالیت میکنند.
مرکز این شهرستان در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.