به گزارش خبرنگار ایرنا، کشت پنبه از اواسط فروردین ماه آغاز و اکنون در تمامی استان ها در حال انجام است که به گفته مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی می‌شود امسال در مقایسه با سال گذشته بذر داخلی بیشتری تهیه شود و از هزار و ۶۰۰تُن بذر پنبه داخلی به ۲هزار تُن برنامه مورد نیاز برسد.

این در حالیست که بسیاری از کشاورزان معتقدند اگر بذر خوب به دست کشاورز برسد، کشت مکانیزه صورت گیرد و کاشت محصول صرفه اقتصادی داشته باشد کشاورز تمایل بیشتری به کشت پنبه پیدا می‌کند و صنعت پنبه آینده روشن‌تری خواهد داشت.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که برای تحقق شعار سال و افزایش تولید چشم انداز تعریف شده تولید ۱۰۰ هزار تن پنبه است تا با افزایش عملکرد در واحد سطح با میانگین ۳.۱ تن به حدود ۳۳۵ هزار تن وش برسیم.

بر همین اساس افزایش سطح مزارع پنبه در مناطق مختلف کشور مورد توجه متولیان امر قرار گرفته است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس هم اعلام کرد که بر اساس برنامه‌ریزی های انجام شده پیش بینی می شود سطح مزارع پنبه بذری در این استان در سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از ۲برابر افزایش یابد.

مهدی صادقی افزود: در سال گذشته سطح مزارع پنبه بذری این استان ۷۷۲ هکتار بوده است که در برنامه سال جاری پیش بینی می شود این سطح به بیش از یک هزار و ۸۰۰ هکتار برسد.

این مقام مسئول با بیان اینکه با توجه به خشکسالی های رخ داده در استان گلستان سطح مزارع پنبه در این استان کاهش یافته است، اظهار کرد: افزایش سطح زیر کشت مزارع پنبه بذری در فارس در راستای همکاری در تامین بذور پنبه مورد نیاز کشاورزان گلستان است.

وی با اشاره به اینکه به منظور کاهش هزینه‌های تولید بذر پنبه در سال جاری احیای کارخانه کرک زدایی از بذور پنبه به طور جدی دنبال می شود و در دستور کار قرار دارد، افزود: در راستای رعایت الگوی کشت در سال جاری مجموع سطح زیر کشت پنبه در فارس کاهش خواهد یافت.

صادقی کمبود ماشین آلات برداشت مکانیزه پنبه، قیمت پایین محصول پنبه در سال گذشته، توان مالی پایین کارخانجات پنبه پاک کنی و عدم نقدینگی برای تسویه حساب وش خام خریداری شده از کشاورزان، واردات بی رویه نخ و الیاف در زمان برداشت و عدم استقبال کارخانجات ریسندگی به تولیدات داخلی را به عنوان موانع پیش روی کشت پنبه دانست.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *