بجنورد-ایرنا- معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: احیای سازمان پنبه و دانههای روغنی در دست پیگیری است و مسوولان دولت سیزدهم در اینباره اهتمام دارند.
علیرضا مهاجر روز شنبه در حاشیه جلسه طرح “اصلاح الگوی کشت” در بجنورد مرکز خراسان شمالی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عده ای با رویکرد آسیب به صنعت نساجی داخل کشور دست به انحلال سازمان پنبه و دانه های روغنی زدند و صنعت نساجی با مشکل اساسی روبه رو شد ولی زمان احیای این سازمان فرا رسیده است.
وی با بیان اینکه خودکفایی در تولید پنبه مورد توجه دولت سیزدهم است خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته میزان سطح زیر کشت پنبه در کشور ۱۷ درصد و میزان تولید این محصول ۲۵ درصد افزایش یافت.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: ایران در گذشته های دور صادر کننده پنبه بود اما اکنون سطح کشت کاهش یافته و ایران وارد کننده این محصول شده است.
وی بیان کرد: صنعت نساجی و تولید پنبه شامل پنج حلقه تولید پنبه، نخ، نساجی ها و پوشاک است و مدیریت تنها ۲ حلقه آن در دست وزارت جهاد کشاورزی است و مابقی باید با کمک نهادهای مختلف ساماندهی شود.
مهاجر با بیان اینکه گروهی از تاجران با واردات بسیار در صنعت پوشاک و نساجی در روند پنج حلقه اخلال ایجاد می کنند گفت: امسال به اندازه ۲ سال نخ وارد شد، در این شرایط تمایلی برای خرید نخ های داخل وجود ندارد و در فعالیت این چرخه اخلال ایجاد می شود.
یکپارچه سازی زمین نیازمند حمایت نهادها
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگر سخنان خود درباره طرح اصلاح الگوی کشت کشاورزی گفت: الگوی کشت دیر ابلاغ شد اما امید می رود تا برنامه های خوبی در این طرح اجرایی شود.
مهاجر درباره رویکردهای اقتصادی طرح الگوی کشت گفت: سامان دادن به صادرات و واردات محصولات کشاورزی در این طرح به خوبی برنامه ریزی شده است.
وی درباره یکپارچه سازی زمین های کشاورزی نیز گفت: خرده مالکی از اساسی ترین مشکلات بخش کشاورزی استو الزامات جلوگیری از این ژدیده در قانون دیده نشده است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: علما و روحانیون باید در این زمینه همراه دولت باشند و کشاورزان را مجاب به اجرا طرح های جهاد کشاورزی کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.