گروه استانها- این روزها پنبه کاران خراسان جنوبی سخت مشغول کار و تلاشند و با توجه به شیوع کرونا و کمبود نیروی انسانی در جمعآوری محصول، دستگاه برداشت مکانیزه پنبه به کمک کشاورزان آمده و دیگر دغدغهای برای برداشت محصول ندارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، این روزها اگر سری به برخی از شهرستانهای خراسان جنوبی از جمله بشرویه بزنیم زمینهای یک دست سفیدی را نظاره میکنیم که برای برداشت محصول آماده هستند همه به علت شیوع ویروس کرونا و کمبود نیروی انسانی پنبهها همچنان در قوزک باقی مانده است.
این روزها، روزهای پرکاری برای پنبه کاران خراسان جنوبی است و دشتهای یک دست سفید کویر بشرویه نوید روزهای پر کار برای برداشت طلای سفیدی را میدهد.
طلای سفیدی که در کشور جایگاه پنجم را دارد و در بشرویه 1800 هکتار محصول پنبه زیرکشت حفاظتی و مستقیم است که با بذر کاری مستقیم کشت شده و از رقم خرداد سالانه هزار تن در این شهرستان تولید میشود.
مدتی پیش خبرگزاری تسنیم گزارشی از روزهای سیاه طلای سفید در بشرویه را منتشر کرد، گزارشی که حکایت از آن داشت که پنبه کاران به دلیل نبود نیروی کار و کارگر مشکلاتی داشتند و پنبهای که باید تا بهمن ماه برداشت میشد تا فصل کشت پنبه روی زمینها مانده است. حال امسال مسئولان با دادن تسهیلات لازم به فکر خرید دستگاه کمباین افتاده تا از طریق آن بتوانند پنبه را از طریق دستگاه مکانیزه جمع آوری کنند.
یکی از کشاورزان پنبه کار در بشرویه که این روزها به خاطر محصول خوب پنبه خدا را شاکر است به خبرنگار تسنیم گفت: خوشبختانه امسال با وجود دستگاه مکانیزه کار برداشت پنبه بسیار راحتتر شده است و دیگر دغدغهای برای برداشت محصول نداریم.
وی ادامه داد: پنبه بشرویه از کیفیت خوبی برخوردار است که تا سال قبل به دلیل اینکه به صورت دستی جمعآوری میشد برای کشاورز دغدغه و هزینه فراوانی داشت.
دیگر کشاورز پنبه کار بشرویهای نیز گفت: یکی از رمزهای موفقیت ما امسال در برداشت خوب پنبه استفاده از روشهای نوین آبیاری است که سبب شده تا کشت ما دو برابر شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه نیز با بیان اینکه برداشت پنبه در بشرویه قطب تولید این محصول در خراسان جنوبی آغاز شده است گفت: پنبه بشرویه به لحاظ طول و استحکام الیاف در کشور نمونه است.
سرچاهی از وجود سه دستگاه کمباین برای برداشت پنبه در این شهرستان خبر داد و افزود: با این سه دستگاه کار برداشت پنبه راحتتر و از دغدغه پنبه کاران کاسته شده است.
وی افزود: 3500 هکتار از اراضی بشرویه زیر کشت پنبه است که کشاورزان پنبه کار در این شهرستان تلاش میکنند با استفاده از کشت بقایای محصول قبلی اراضی و به کار بردن روشهای آبیاری نوین عملکرد محصول در سطح افزایش دهند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه اظهار داشت: پنبه کاران بشرویه در خراسان جنوبی تلاش میکنند با برداشت مکانیزه سطح کشت و تولید این محصول را در سال آینده افزایش دهند.
سرچاهی گفت: بشرویه قطب تولید طلای سفید در خراسان جنوبی است که پیشبینی میشود امسال 980 تن وش پنبه برداشت شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.